Acomodare Blanda


Gradinita


Acomodare Blanda

Pregatirea


Primul pas este sa ii spuneti copilului ca urmeaza sa mearga la gradinita/cresa. Natural, firesc, fara insistente, raspunzând numai interesului manifestat de copil. Este suficient sa ii mentionati despre gradinita cu o luna inainte de adaptare – o data, sa il anuntati ca urmeaza cu o saptamâna inainte si apoi in ziua anterioara, in prima parte a zilei mentionati-i o data si o alta data seara. in acesta zi premergatoare, precizati-i ca in prima zi ramâneti impreuna. Asemenea, purtati o scurta discutie dupa fiecare vizita la gradi si seara pentru a-i preciza ce urmeaza sa se intâmple a doua zi la gradinita. Predictibilitatea ii ofera copilului, evident, mai multa siguranta.

Acomodarea


Copilul vine impreuna cu unul din parinti (un insotitor) pentru aproximativ jumatate de ora maxim o ora. Parintele (insotitorul) ramane in hol. Copilasul poate intra in clasa daca doreste, daca nu, va urmari din hol ceea ce se petrece in clasa. Important: nu insistati sa intre copilul in clasa. El poate percepe anxietatea dvs. fapt care nu este util adaptarii. Rolul acestei prime vizite: 
• copilul ia contact cu noul mediu in prezenta reconfortanta a parintelui si gradinita primeste in perceptia copilului girul parintelui. De asemenea, prin acest prim contact, copilului i se starneste curiozitatea fata de cele ce se intampla la gradinita. Educatorul va va semnala momentul in care va puteti retrage acasa impreuna cu copilul.


Planul de acomodare este diferit si adaptat pentru fiecare copil in functie de nevoile sale. Marirea programului se face treptat, orice modificare de program se discuta cu educatoarea. 

     • Este foarte important chiar sa plecati dupa ce ati anuntat copilului plecarea! A intarzia acest moment, cu atat mai mult a va intoarce din drum, transmite copilului semnalul de a investi in a va retine. Iar copiii, stiti, investesc cu tot sufletul si se pot simti foarte raniti daca au sperat si nu au dobandit. Pregatiti pe un biletel numarul dvs de telefon si predati-l educatoarei, sa poata suna daca considera necesar. Daca nu sunteti sunat, reveniti la ora stabilita. 
     • Se vine tot la 10.00 si se creste treptat timpul petrecut la gradinita. Acesta etapa are durata variabila, in functie de semnalele indicate de copil. 
     • Dupa ce copilul a ramas inclusiv la masa de pranz(daca se doreste aceasta) va incepe sa vina de la inceputul pragramului (pana in ora 9.00; pana la 8.45 pt micul dejun). 
     • Daca se doreste programul lung si exista disponibilitate de paturi, anuntati aceasta intentie si cadrele gradinitei va vor anunta cand copilul arata ca este pregatit pentru acest pas. In prima zi in care ramane copilul la somn cineva trebuie sa vina sa preia copilul la ora 16.00. Daca cel mic inca doarme, adultul care a venit sa preia copilul va astepta pana se trezeste si apoi pornesc impreuna acasa. Anuntati-ne cine este acesta persoana care il va lua pe copil in acesta zi. Ii vom comunica si copilului. Este relevanta pentru copil acesta predictibilitate pentru a se simti in siguranta. 
     • Desigur, este posibil ca cel mic sa planga la despartire. Este normal. Este trecerea la un nou mod de a fi. ....nici sa se nasca nu ar fi vrut copilul, daca il intrebai. Era obisnuit doar cu viata intra-uterina :). Dar va descoperi o lume noua si noi frumuseti! Aveti incredere in noul context si in puterea de adaptare a copilului dumneavoastra! Increderea dvs. este si cel mai relevant indiciu pentru copil ca se afla in siguranta.

 

Fii mereu informat de atelierele noastre


Pentru a primi informatii despre educatia copilului tau, te rugam inscriete aici!


[contact-form-7 id="26" title="Inscrie-te Acum!"]
CATERING