Ateliere


Ioana Cozma


Dezvoltare Emotionala

Copiii experimentează zilnic o multitudine de stări şi sentimente complicate pe care nu ştiu cum să le denumească, ce rol au şi cum ar putea să le gestioneze. Joaca este o modalitate de a da frâu liber acestor emoţii, fiind principalul limbaj în care ei se exprimă şi înţeleg.

Fie că folosesc jocul pentru învăţare, fie că îl folosesc pentru vindecare sau relaxare, jocul este o unealtă extraordinară prin intermediul căruia copiii pot fi ajutaţi să se dezvolte atât intelectual cât şi emoţional. În cadrul atelierului de dezvoltare a inteligenţei emoţionale pe care vi-l propunem ne vom juca. Vom pleca în expediţii imaginare, vom da culoare sau formă stărilor noastre, vom afla cum le cheamă, vom mima, vom desena, vom decupa, lipi sau dansa, toate acestea ajutând copiii încet, încet : Să recunoască particularităţile diferitelor emoţii şi să le numească; să exprime sentimentele şi trăirile faţă de anumite situaţii şi faţă de alte personae; să evalueze intensitatea emoţiilor; să poata controla impulsivitatea; să dezvolte autocontrolul emoţiilor; să-şi construiasca stima de sine prin experiente afective positive; să aibe un vocabular al emoţiilor si sentimentelor; să asculte şi să respecte alte păreri; să respecte regulile de grup; să colaboreze şi să se susţină reciproc; să manifeste spirit de echipa şi să realizeze activităţi în comun; să înveţe să aştepte într-o situaţie data; să-şi cunoască responsabilităţile în grupul din care face parte; să accepte şi să ofere sprijin; să conştientizeze consecinţele pozitive şi negative ale actelor sale. Atelierul de dezvoltarea inteligenței emoționale este susținut de Ioana Cozma, psiholog și logoped în cadrul Gradinitei Castelul Bucuriei.Andreea Cotofana


Ora de Yoga

Atelierul isi propune sa mentina si sa dezvolte sanatatea fizica si emotionala a copiilor prin exercitii de detensionare ; dezvoltand o postura sanatoasa prin joaca si miscare.

Intr-un spatiu cadrat sub forma de poveste cu origini in sistemul milenar yoga, copii se disciplineaza printr o structura repetitiva, incep sa integreze atentia in interiorul corpului, descopera capacitatile fizice, experimenteaza sentimente prin jocuri si posturi curajoase. Yoga sustine coordonarea miscarilor prin echilibru si orientare spatiala, dezvolta calitati prin povesti, exercitii de respiratie si jocuri de rol, fixeaza principii de siguranta si incredere in aptitudiniile fiecarui copil.Vlad Busteaga


Karate

Vlad Busteaga, presedinte si instructor de karate in cadrul Asociatiei C.S Olimp Bucuresti. Asociatia are ca scop promovarea, educarea si formarea copiilor prin sport, prin miscare atat prin activitati sportive in gradinite si școli cat si prin numeroase proiecte educationale ce se desfasoara in natura alaturi de copii si parinti.

Principalele beneficii ale practicarii acestui sport ( karate), de catre copii:
• Karate-ul reprezinta un complex de elemente de dezvoltare fizica armonioasa si integrare sociala;
• Este un mijloc de a face miscare/educatie fizica si de a mentine si intari starea de sanatate;
• Ajuta la dezvoltarea capacitatii motrice generale si specifice si de asemenea la dezvoltarea gandirii;
• Karate-ul formeaza trasaturi pozitive de personalitate;
• Evitarea violentei si combaterea comportamentului agresiv, se poate realiza prin notiuni de autocontrol, respect, disciplina si cu un set de reguli de buna conduita.Andrei Irimia


Pian&Muzica

Cu o experiență de 5 ani în predarea educației muzicale la preșcolari, am reușit să sintetizez câteva dintre cele mai importante și atractive activități muzicale, ce țin atât de instrumentul rege (pian) cât și de teoria muzicală.

Educația muzicală este una din componentele principale ale educației estetice. Ea contribuie într-o importantă măsură la crearea premiselor necesare dezvoltării reprezentărilor, noțiunilor, emoțiilor și sentimentelor ale copiilor.
Toate mijloacele folosite în educația muzicală a preșcolarilor își au aportul lor la dezvoltarea gîndirii și imaginației copiilor, la stimularea atenției și mai ales la cultivarea memoriei auditive.
Noțiunile muzicale acoperite în cadrul lecțiilor de muzică pentru copii sunt în mod constant gândite prin jocuri muzicale, mișcare pe ritmuri muzicale, dans, cântece pentru copii și exerciții vocal-instrumentale special concepute pentru vârstă lor.
Mici obiective:
învățarea notelor muzicale, durata și forma lor.
• interpretarea la pian a mai multor cântecele specifice vârstei lor.
• înțelegerea ritmului, unul din elementele principale ale muzicii, ce este în același timp un element important al întregii activități ale omului.
• stimularea plăcerii de a asculta muzică.
• familiarizarea cu instrumentele muzicale, folosindu-le cât mai des posibil în cântecele studiate cu toată grupă sau identificându-le în piesele muzicale audiate împreună.Andreea Cotofana


Gatit Sanatos

Atelierul isi propune sa dezvolte intr-un mod jucaus, atractiv si constructiv obiceiuri echilibrate in alimentatia celor mici.

In acest mediu social activ, cei mici invata sa lucreze in echipa, sa dezvolte rabdarea, sa isi creeze un sistem de preferinte, sa foloseasca ustensile din bucatarie si sa imbunatateasca sistemul de credinte alimentar.
Alegem sa implementeam baza unei alimentatii diversificate inca de la o varsta frageda. Constient mentinuta in familie va asigura evolutia sanatoasa a celui mic prin alegeri culinare asumate si intelepte.Steliana Curelea


Dans&Gym

Cursul de gimnastica si dans isi propune sa dezvolte deprinderile si priceperile motrice la cei mici, prin joc si voie buna. Cu ajutorul elementelor de gimnastica invatam pozitii si atitudini corecte, prin dans si coregrafie ne punem in pielea personajelor din povesti, ne transpunem prin muzica in orice parte a lumii, in din orice perioada.

Scopul principal este o dezvoltare fizica armonioasa, incurajarea lucrului in echipa si a spititului de fair-play.
Steliana Curelea este absolventa a facultatii de Educatie fizica si Sport, cu specializare gimnastica. In prezent profesor de gimnastica artistica.
Sustinatoare a educatiei integrate, a lucrat in trecut si cu copii cu nevoi speciale, actual voluntar in cadrul DGASPC Sector 2, pentru al 4lea an consecutiv. A aprofondat stilul educational nordic in perioada cand a antrenat la un club de gimnastica din Oslo.
Este pasionata de munca cu copiii si foarte mandra de realizarile celor mici.Andreea Cotofana


Pictura

Atelierul isi propune sa dezvolte prin pictura si desen deprinderi de lucru, capacitati de exprimare si cultivarea creativitatii . Astfel, imbina intr un mod simplu si adaptat varstei corespondentele intre elementele de limbaj plastic si alfabetul artelor vizuale.

Prin intermediul activitatilor creative, se favorizeaza o intelegere mai buna a mediului inconjurator notiuni despre cromatica, diversitatea formelor, spatiu, perspecitva si repere culturale a unei baze artistice.

 

Fii mereu informat de atelierele noastre


Pentru a primi informatii despre educatia copilului tau, te rugam inscriete aici!


[contact-form-7 id="26" title="Inscrie-te Acum!"]
CATERING